Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران از صدور رأی محکومیت آمریکا در پرونده حقوقی دعوای برخی خانواده شهدای هسته‌ای علیه دولت، نهادها و مقامات آمریکایی خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی ایران اکونومیست؛ در چارچوب اقدام متقابل حقوقی علیه دولت آمریکا با عنایت به طرح دعوای حقوقی برخی از خانواده‌های شهدای هسته‌ای کشورمان علیه دولت، نهادها و مقامات وقت آمریکایی نزد شعبه 55 حقوقی دادگستری تهران با هدف مقابله و جلوگیری از نقض تعهدات و رفتارهای متخلفانه بین‌المللی از طریق حمایت و مساعدت رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی منجر به شهادت دانشمندان هسته‌ای و صدمات بدنی، روانی و مالی به خانواده‌های آنان،‌ پس از طرح دعوا و برگزاری جلسات رسیدگی، دادگاه، دولت و مقامات آمریکایی را به مبلغ 4 میلیارد و 300 میلیون دلار به عنوان خسارت‌های مادی، معنوی و تنبیهی محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس رأی دادگاه، مبلغ 2 میلیارد و 150 میلیون دلار به دلیلی خسارت‌های مادی و معنوی وارد شده به خواهان‌ها در نظر گرفته شده و معادل همین مبلغ نیز به عنوان خسارت تنبیهی، مورد حکم دادگاه قرار گرفته است.

خواهان‌های این پرونده، خانواده‌های 3 دانشمند شهید هسته‌ای کشورمان و یک دانشمند جانباز هسته‌ای و سه تن از همسران شهدای هسته‌ای که در حوادث تروریستی جانباز شده‌اند، هستند.

خواندگان این پرونده 37 شخص حقیقی و حقوقی آمریکایی از جمله دولت ایالات متحده آمریکا، باراک اوباما، دونالد ترامپ، وزارت امور خارجه آمریکا، برایان هوک، مایک پمپئو، اشتون کارتر، وزات دفاع آمریکا، آژانس امنیت ملی آمریکا و ... هستند.

مبنای قانونی صلاحیت این دادگاه، قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی و آیین نامه اجرایی آن است.

لازم به توضیح است؛ پس از وصول و ثبت دادخواست، دادگاه رسیدگی‌کننده دادخواست و ضمائم را با ترجمه رسمی برای خواندگان ارسال کرده و با وجود ابلاغ به آنها از طریق دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در ایالات متحده آمریکا، خواندگان در دادگاه حضور نیافته و لایحه دفاعیه نیز ارسال نکرده‌اند.

دلایل انتساب این جنایات به آمریکا نیز از سوی شعبه رسیدگی‌کننده، از جمله به شرح زیر بیان شده است:

1- براساس شکایت خواهان‌ها و دلایل موجود در پرونده‌های کیفری رسیدگی شده و اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی، جنایت‌های ارتکاب یافته علیه بزه‌دیدگان و قربانیان تروریسم توسط رژیم صهیونیستی محرز و مسلم است.

2- ایالات متحده آمریکا در تشکیل، تقویت و حمایت از رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم تروریست نقش مؤثر داشته است.

3- ایالات متحده آمریکا هر سال صدها میلیون دلار کمک مستقیم مالی، اقتصادی، پشتیبانی، آمادی و نظامی به رژیم صهیونیستی دارد.

4- کنگره آمریکا قوانین متعددی در حمایت از این رژیم تصویب کرده است.

5- به طور کلی رژیم صهیونیستی، تحت حمایت مستقیم و غیرمستقیم ایالات متحده آمریکا قرار دارد و مسئولیت تمامی اقدامات از جمله مساعدت، پشتیبانی و اجرای اقدامات تروریستی علیه دانشمندان ایرانی بر اساس اصول کلی حقوق بین‌الملل برعهده ایالات متحده است.

6- از آنجا که ترور دانشمندان هسته‌ای و خانواده آنها در نتیجه حمایت‌های همه‌جانبه و بدون واسطه خواندگان از اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه دانشمندان ایرانی است، دادگاه انتساب خسارات وارد شده به بزه‌دیدگان را محرز و مسلم داشته است.

گفتنی است؛ دادگاه‌های آمریکا به بهانه‌های مختلف علیه ایران به صدور حکم مبادرت کرده و دولت ایران و تعدادی از دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی را به طور غیابی به پرداخت غرامت و یا خسارت تنبیهی محکوم کرده‌اند؛ از این رو، به دلیل نقض مصونیت دولت ایران، محاکم ایران نیز پرونده‌های مختلفی را تاکنون علیه دولت و مقامات آمریکا رسیدگی کرده و مبادرت به صدور احکام حقوقی کرده و می‌کند.

معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه تصریح کرد؛ رسیدگی حقوقی به این پرونده‌ها، جدای از رسیدگی کیفری و اقدامات متقابل دیگران است که ایران در مقابله با این جنایات، به آنها متوسل شده یا می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا رژیم صهیونیستی شهدای هسته ای علیه دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۶۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی

به گزارش خبرنگار مهر، قوه قضائیه برای جلوگیری از شهادت کذب علاوه بر راه‌اندازی سامانه شهود و مطلعین که شهود حرفه‌ای و غیر واقعی را شناسایی می‌کند، در پیش‌نویس لایحه تعزیرات فصلی قانون افزایش مجازات شهادت کذب را پیش بینی کرده است.

دروغی که در محکمه به زبان بیاید می‌تواند منجر به صدور حکم غلط علیه کسی و یا گاهی مرگ یک نفر شود. امیرالمومنین علی علیه السلام فرموده‌اند: دروغ در دنیا ننگ و عار است و در آخرت عذاب جهنم، زیرا شهادت کذب گاهی می‌تواند منجر به خسارات جبران ناپذیری شود. ممکن است ساختمانی که قرار است خانه چند جوان باشد با یک شهادت دروغ نیمه‌ کاره رها شود، کسب و کار کسی تعطیل و یا آبروی کسی برود و یا حتی خانواده‌ای از هم دور شوند.

اما با توجه به قانون پیشنهادی جدید اگر کسی سوگند دروغ یاد کند، به «مجازات اجتماعی درجه ۷» یعنی ۹۱ روز تا ۶ ماه زندان، جزای نقدی و بین ۱۱ تا ۳۰ ضرب شلاق و شش ماه محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم می‌شود.

اگر سوگند دروغ آن فرد روی رأی دادگاه تأثیر بگذارد، «مجازات سنگین‌تر درجه ۶» در انتظار اوست.

اگر شهادت دروغ منجر به مجازاتی مثل سلب حیات حبس ابد یا زندان درجه یک شود، شاهد کاذب به «مجازات سخت درجه ۵» محکوم می‌شود.

اگر فردی به صورت حرفه‌ای و در ازای دریافت پول حاضر به ارائه شهادت دروغ شود باید بداند که در هر حالتی مجازاتش یک درجه تشدید می‌شود. اگر کسی در ادارات شبه قضائی مانند تعزیرات حکومتی یا تخلفات اداری و انتظامی، شهادت دروغ داده باشد و شهادتش مؤثر واقع شود، یکی از مجازات‌های درجه ۷ در انتظارش است.

کسی که سوگند دروغ خورده باشد و پشیمان شود و به صورت رسمی در عدلیه اعلام کند که شهادت دروغ داده است به تشخیص دادگاه ممکن است از مجازات معاف شود یا یک یا دو درجه تخفیف در مجازات او اعمال شود. تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی موجب کاهش شهادت‌های دروغ شده و احکام صادره متقن‌تر از قبل خواهد شد.

کد خبر 6096970

دیگر خبرها

  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • تعزیرات گران‌فروشان بازار ‌زنجان را نقره داغ کرد
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی چیست؟
  • برخورد سازمان تعزیرات با عرضه خارج از شبکه لاستیک
  • افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی
  • دولت توپ کشتی پرتغالی را به زمین اژه‌ای انداخت/ مسئول رسیدگی به این پرونده قوه قضاییه است