Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@14:10:14 GMT

میدان شهدای هسته‌ای؛ گره ۳۰ ساله اصفهان که باز شد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۵۲۷۱۵

میدان شهدای هسته‌ای؛ گره ۳۰ ساله اصفهان که باز شد

مجموعه پروژه میدان شهدای هسته‌ای آرزوی ۳۰ ساله ساکنان شرق اصفهان در قالب سه پروژه تعریض خیابان سلمان‌فارسی، ساماندهی میدان شهدای هسته‌ای و تعریض خیابان ارغوانیه حدفاصل تقاطع ارغوانیه تا میدان شهدای هسته‌ای اجرایی شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، کلنگ پروژه میدان شهدای هسته‌ای که به عنوان یک ابر پروژه شامل ادامه خیابان سلمان فارسی، میدان شهدای هسته‌ای، خیابان روشن دشت و خیابان ارغوانیه بخشی است، در حالی به زمین زده شد که بر اساس منابع مالی و شرایط خاص حاکم بر شهرداری، برای تأمین اعتبارات این پروژه پیش بینی لازم انجام نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو در اثر رکود اقتصادی و بالتبع تأثیر آن بر شهرداری اصفهان، این پروژه، با استقراض آغاز و مراحل اولیه اجرای پروژه، اقدامات اجرایی، در جاهایی که نیاز به آزادسازی نداشته، توسط عمران شهرداری با استقراض به صورت دریافت تسهیلات از بانک شهر و منابع دیگر انجام شد.

در این دوره مدیریت شهری با اهتمام ویژه و عزم جدی شهرداری و شورای شهر به ویژه مدیر منطقه چهار شهرداری، آزادسازی‌ها و عملیات اجرایی پروژه انجام شد تا در آستانه عید سعید غدیر خم بهره‌برداری شود و در اختیار شهروندان قرار گیرد.

برای آگاهی از اقدامات انجام شده برای مجموعه پروژه میدان شهدای هسته‌ای و سایر فعالیت‌های عمرانی و خدماتی صورت گرفته، گفت و گویی را با «رضا اخوان» مدیر منطقه چهار شهرداری اصفهان انجام داده‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

از فراز و نشیب‌های احداث پروژه میدان شهدای هسته‌ای بگویید.

سال‌های قبل پروژه‌ای تحت عنوان میدان شهدای هسته‌ای با مشخصات ویژه در منطقه چهار کلنگ زنی و رها شده بود در حالی که به عنوان یک پروژه شاخص در منطقه مطرح بود؛ این میدان در ابعاد ۲۳۰ متر در ۱۶۰ متر طراحی و حجم آزادسازی آن ۴۳ هزار مترمربع بوده است.

برای آزادسازی میدان شهدای هسته‌ای ۹۶ میلیارد تومان، اجرای پروژه ۱۸ میلیارد تومان و برای تأمین روشنایی و خدمات شهری مرکز میدان یک و نیم میلیارد تومان هزینه شده است. مجموع هزینه‌های آزادسازی و اجرای پروژه میدان شهدای هسته‌ای ۱۱۵ میلیارد تومان است، البته طراحی و اجرای مرکز میدان شهدای هسته‌ای در شهر اصفهان کم نظیر است.

حدود ۳۸۵ جلسه کمیسیون توافق و معوض با مالکان املاک واقع در مسیر پروژه با محوریت مدیر منطقه چهار شهرداری تشکیل شد که خوشبختانه بالغ بر ۹۸ درصد از آزادسازی‌ها در توافق با مالکان انجام و تنها در بخشی از موارد از مواد هشت و ۹ قانون شهرداری استفاده شد.

در خیابان‌های منتهی به میدان چه اقداماتی انجام شد؟

در ارتباط با خیابان‌های منتهی به پروژه میدان شهدای هسته‌ای باید اعلام کنم که انتهای خیابان سلمان به طول ۷۳۰ متر و عرض ۶۰ متر به عنوان گلوگاه بازگشایی شده است؛ این محدوده حدفاصل پل بزرگمهر تا میدان شهدای هسته‌ای ۳۲ هزار و ۱۵۰ مترمربع با هزینه ۹۲ میلیارد تومان آزادسازی و اجرا شده است.

خیابان ارغوانیه نیز که بخشی از آن قبلاً شکل گرفته بود به منظور اتصال شبکه معابر برای روان‌سازی عبور و مرور در دستور کار قرار گرفت و در ۹۰۰ متر از طول خیابان ارغوانیه با عرض ۶۰ متر به صورت کامل آزادسازی شد و در مجموع ۴۵ هزار و ۶۶۵ مترمربع آزادسازی با هزینه تقریبی ۱۴۸ میلیارد تومان بر اساس ارزیابی‌ها در این محور انجام شده است.

دیگر خیابانی که در این منطقه کمتر مورد توجه قرار گرفته بود «روشن دشت» است که فاز نخست آن در سال ۹۷ در اختیار شهروندان قرار گرفت و در این دوره یک هزار و ۴۵۰ متر طول خیابان با عرض ۶۰ متر تکمیل شد، البته در فاز اصلی خیابان به لحاظ وجود مراکز مسکونی و تجاری‌های ریزدانه و با توجه به قدمت زیاد و توپوگرافی محل، سخت‌ترین شرایط را برای آزادسازی تجربه کردیم.

خیابان روشن دشت ۲۰ هزار و ۸۰۵ مترمربع آزادسازی نیاز داشت که ۹۷ درصد آن با صرف اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان انجام شده و در حال حاضر مسیرهای تندرو احداث شده است و کندروی سمت شمال پروژه نیز تا چند روز آینده آماده بهره‌برداری می‌شود. اجرای پروژه خیابان روشن دشت ۱۸ میلیارد تومان و هزینه روشنایی و انجام امور خدمات شهری آن یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه در بر داشت.

۹۰ درصد روشنایی میدان شهدای هسته‌ای و خیابان‌های منتهی به آن همچنین بلوار رضوان توسط شهرداری انجام شده است.

یکی از مشکلات پروژه که شرایط را در این پروژه نسبت به سایر پروژه‌ها متفاوت کرده بود، تعدد کاربری‌های اراضی بود که بخش عمده‌ای از آن داخل حریم قرار داشت؛ در تمام پروژه‌هایی که در داخل شهر انجام می‌شود، پروژه‌ها داخل محدوده قرار دارد در حالی‌که بخش عمده میدان شهدای هسته‌ای، خیابان سلمان فارسی، خیابان ارغوانیه و بخشی از روشن دشت در حریم شهر قرار داشت و بر روی اراضی باقی‌مانده نمی‌توانستیم امتیازی در نظر بگیریم تا بتوانیم بخشی از هزینه‌ها را جبران کنیم از این رو مجبور شدیم برای انجام آزادسازی‌ها به صورت نقدی یا ملکی معوض اقدام کنیم.

آیا این پروژه عظیم پیوست فرهنگی دارد؟

معتقدیم پروژه‌ها باید پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و مهندسی ارزش داشته باشد، اما با توجه به اینکه پروژه میدان شهدای هسته‌ای در سال‌های قبل طراحی شده بود، این پیوست را ندارد. این در حالی است که ایجاد فضاهای شهری تحول را به همراه دارد و یکی از تأثیرات مهم اجتماعی پروژه میدان شهدای هسته‌ای این است، زیرا وقتی مسافر وارد شهر اصفهان می‌شود و با جایی که صاحب عظمت و درخشش از نظر شهرسازی مواجه می‌شود، دیدگاه متفاوتی به شهر پیدا خواهد کرد.

البته نگاه به این پروژه باید تغییر کند چرا که شهر در حال توسعه است؛ برخی افراد از این پروژه با عنوان «پینارت» یاد می‌کنند در حالی‌که عنوان اصلی آن ابر پروژه میدان شهدای هسته‌ای و خیابان‌های منتهی به آن است.

منطقه چهار شهرداری در دهه ۷۰ عروس مناطق و منطقه‌ای برخوردار در شهر اصفهان به شمار می‌رفت اما بنا به دلایلی در مدت زمانی رکود داشت که در این دوره مدیریت شهری با اقدامات انجام شده شاهد بازگشت منطقه چهار به کانون توسعه شهر هستیم.

انجام بعضی از اقدامات در تقاطع بلوار رضوان باعث سهولت در رفت و آمد مردم شده است، از روند ساماندهی این تقاطع بگویید.

پروژه تقاطع بلوار رضوان ۱۰ سال قبل اجرا شده، اما دو لوپ و رمپ غربی آن بنا به دلایلی اجرا نشده بود از این رو هشت هزار سرویس نخاله‌برداری انجام شد و برای ایجاد فضای سبز حاشیه مسیر دسترسی نمایشگاه و ساماندهی و اجرای فضای سبز لوپ‌های بلوار رضوان مورد استفاده قرار گرفت. البته انجام این اقدامات هرچند در راستای توسعه فضای سبز منطقه انجام شده، اما با توجه به شرایط توپوگرافی محلی قابل مشاهده نیست.

با توجه به اینکه برای آزادسازی بلوار رضوان هزینه متحمل نشدیم چرا که این اراضی متعلق به شهرداری بود، ولی اجرای لوپ ها در سال‌های ۹۷ و ۹۸، چهار میلیارد تومان هزینه در بر داشت و با اجرای پروژه در اختیار شهروندان قرار گرفت؛ همچنین تکمیل روشنایی بلوار رضوان و لوپ‌های تقاطع با صرف هزینه‌ای معادل یک میلیارد تومان انجام شد.

تأمین روشنایی در پروژه‌های عمرانی جز تعهدات شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان است، اما در پروژه بلوار رضوان و سایر پروژه‌ها متأسفانه شرکت برق همکاری لازم را نداشته و فقط در راستای جا به جایی تأسیسات کمک کرد.

یکی دیگر از پروژه‌ها در منطقه روشن دشت «پارک شهرک زاینده رود» با مساحت ۱۶ هزار مترمربع است که یکی از پروژه‌های شاخص منطقه به شمار می‌رود و هزینه اجرایی آن چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است.

بسیار خرسندیم اعلام کنیم پروژه میدان شهدای هسته‌ای، تکمیل خیابان سلمان فارسی، احداث خیابان‌های ارغوانیه و روشن دشت، پارک زاینده رود و منبع آب یک هزار مترمکعبی مشتاق آماده بهره‌برداری است.
 

برای گردشگر پذیر شدن کوه نخودی چه برنامه‌ای دارید؟

منطقه گردشگری، رفاهی، تفریحی مجموعه بزرگ کوه نخودی در راستای مطالعات پارک طبیعی شرق که سه هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت دارد، تعریف شده است.

در سال‌های دور مطالعات زیادی برای این نقطه از شهر انجام شده و بخشی از مطالعات منتج به اجرای برخی پروژه‌ها از جمله شهر رویاها و بازار گل و گیاه ارغوان شده است.

در کوه نخودی پروژه‌ها در سه فاز عملیاتی و فاز نخست آن اجرا شده است. برای فاز دوم در بودجه سال جاری منطقه چهار اعتبار لازم در نظر گرفته شده و طرح در مرحله اصلاح نهایی است تا به محض ابلاغ انجام شود.

برای پروژه‌های پیش بینی شده در کوه نخودی به عنوان مرکز همسان و قرینه کوه صفه تجهیزات و اماکن که پیش بینی شده نیاز به مشارکت بخش خصوصی دارد. در سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها فراخوان سرمایه گذاری برای کوه نخودی اعلام خواهد شد.

به چالش‌ها و تهدیدهای منطقه چهار اشاره کنید.

یکی از اهدافی که بازار بین المللی گل و گیاه ارغوان شکل گرفته انتقال بازار گل و گیاه همدانیان به منظور کاهش مشکلات ترافیکی منطقه به این مکان بوده است. از این رو انتظار می‌رود سازمان میادین بر روی زمین بازار فعلی گل و گیاه همدانیان یک کاربری به عنوان پارک یا مرکز فرهنگی تفریحی یا ورزشی تعریف کند و البته مرکزی نباشد که مسافر پذیر شود.

محل فعلی نمایشگاه بین‌المللی اصفهان باید به پردیس فرهنگی و فضای شهری تبدیل شود. باید سوله‌ها تخریب و به عنوان فضای شهری قرینه پردیس هنر قرار گیرد.

یکی از معضلات منطقه که می‌تواند به پتانسیل تبدیل شود کارخانه‌ها و اراضی حاشیه محور مشتاق است. به عنوان مثال کارخانه پشم خورشید، کارخانه زهره و محلی که قرار بود به تالار آینه تبدیل شود پیشنهاد شده بود جهت خارج شدن از شرایط فعلی و در راستای ساماندهی خیابان مشتاق با مشارکت مالکان کاربری آنها همسان با کاربری‌های طرح تفصیلی محل باشد تا به لحاظ سیما و منظر سامان پیدا کنند.

دیگر چالش منطقه چهار محور باقرخان حد فاصل خیابان بزرگمهر تا ورزشگاه کردآباد است که بسیاری از منازل مسکونی در خط بدنه مادی شکل گرفته در حالی که معبر حریم مادی بر اساس ضوابط طرح تفصیلی و تعریف شبکه معابر شهر باید در طرفین مادی آزادسازی شود که بخش عمده‌ای از آزادسازی‌ها باقیمانده زیرا انجام آن به صورت تدریجی است.

با توجه به نیاز به اعتبارات سنگین آزادسازی این مسیر در اولویت تدریجی قرار دارد که امیدواریم در سال‌های آینده بتوانیم با توجه به اینکه منطقه چهار پروژه شاخص دیگری ندارد انرژی و اعتبارات برای اجرای این پروژه معطوف شود.

چالش دیگر گلوگاه اصلی خیابان بازارچه حد فاصل خیابان مشتاق تا تقاطع خیابان لاله به عنوان مرکز ثقل خیابان است.

در این محدوده معضلات ترافیکی زیادی وجود دارد که برای اجرای طرح تعریض خیابان باید اعتبارات مورد نیاز در نظر گرفته شود. یکی دیگر از معضلاتی که سال‌ها انتظار مردم کردآباد و سواردژ بوده دسترسی محله کردآباد بوده که در سال‌های گذشته با توجه به پیگیری‌های متعدد طرح دسترسی دو محله با طول دو کیلومتر در عرض ۳۶ متر که بخشی بافت محله و بخشی در حریم و اراضی کشاورزی قرار گرفته آزادسازی آن در دستور کار منطقه چهار قرار گرفته است.

با توجه به اینکه اکثر اراضی واقع در طرح به عنوان کشاورزی و نیاز به اعتبار زیاد دارد آزادسازی آن معطل مانده است که پیشنهاداتی برای الحاق این محدوده ارائه شده و امیدواریم از طریق مراجع قانونی بالادستی الحاق و دسترسی در سال‌های آینده انجام شود.

خیابان رکن الدوله شرقی به لحاظ عرض کم با مشکلات زیادی مواجه است که به صورت تدریجی انجام می‌شود همین موضوع در خیابان مفتح نیز صدق می‌کند چرا که این خیابان نیز نیاز به اصلاح و تعریض دارد.

یکی از خیابان‌هایی که در سال‌های گذشته نتوانستیم مسائل آن را پیگیری کنیم، دسترسی ضلع شرقی کانال جی شیر حد فاصل خیابان مشتاق تا کانال دکتر حسابی است؛ در این راستا جلسات متعددی با شرکت آب منطقه‌ای برگزار شده و با توجه به اینکه تأسیسات شهری در اختیار آب منطقه‌ای قرار دارد مقرر شده با تعاملات و توافق صورت گرفته این اراضی در اختیار شهرداری قرار گیرد البته بخشی نیاز به آزادسازی دارد تا پس از تکمیل آزادسازی‌ها خیابان نیز احداث شود.

به زودی کلنگ تقاطع غیر همسطح خیابان روشن دشت و رینگ چهارم که برای اجرای آن حدود ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است همچنین مکانیزاسیون پل عابر پیاده بیمارستان چمران با پیش بینی اعتبار دو میلیارد تومان به زمین زده خواهد شد.

کد خبر 510310

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ميدان شهداي هسته اي کلانشهر شهرداری اصفهان شهر پروژه هاي عمراني افتتاح پروژه های عمرانی پروژه هاي مشاركتي پیرایش شهری پروژه های شهری مدیریت شهری توافق مشارکت شهروندان شهر اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پروژه میدان شهدای هسته ای میدان شهدای هسته ای خیابان های منتهی خیابان سلمان فارسی منطقه چهار شهرداری میلیارد تومان آزادسازی ها بلوار رضوان اجرای پروژه کوه نخودی قرار گرفت انجام شده گل و گیاه پیش بینی پروژه ها انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۲۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه شهر اصفهان است/ هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی بماند

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه بالغ بر ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه قرار دارد، گفت: پروژه‌های شاخص و مهم منطقه‌ای ۳۰۰ پروژه است، در سطوح بعدی پروژه‌های منطقه‌ای، محله‌محور و مستمر قرار دارد که طراحی‌ها با اولویت پروژه‌های شاخص، مهم منطقه‌ای و محله‌محور است.

سعید ابراهیمی در گفت‌گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه پروژه‌های سال ۱۴۰۳ در گام اول در قالب چهار سبد سه ماهه اولویت‌بندی شد، اظهار کرد: در مرحله دوم باید بر اساس اولویت‌بندی، پروژه‌هایی که نیازمند طرح بوده است، هر چه زودتر تعیین تکلیف شود، چراکه طبق سیاست شهرداری هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی باشد.

وی با بیان اینکه با همین هدف با تمام مناطق و ستاد جلسات مختلفی برگزار شد و در رابطه با طراحی‌ها و آخرین زمان‌هایی که طرح بتواند تحویل داده شود، توافقاتی انجام شد، افزود: طبق برنامه‌ریزی انجام شده، بالغ بر ۷۵ درصد پروژه‌های سال ۱۴۰۳ در سه ماهه اول آماده و مقدمات اجرا فراهم می‌شود و سپس تصمیم‌گیری بر اساس میزان منابع و نحوه تزریق آن به پروژه‌ها صورت می‌گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان ادامه داد: این اقدام ارزشمندی بود که پروژه‌های اولویت‌دار طراحی شود و به سمت اجرا حرکت کنیم که امیدوارم با همکاری و تأمین منابع مالی مناسب بتوانیم هر چه زودتر پروژه‌های سال ۱۴۰۳ را به اجرا و نتیجه برسانیم‌.

ابراهیمی با بیان اینکه بالغ بر ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه قرار دارد، گفت: پروژه‌های شاخص و مهم منطقه‌ای ۳۰۰ پروژه است، در سطوح بعدی پروژه‌های منطقه‌ای، محله‌محور و مستمر قرار دارد که طراحی‌ها با اولویت پروژه‌های شاخص، مهم منطقه‌ای و محله‌محور است.

وی با بیان اینکه چندین حوزه در شهرداری متولی طراحی پروژه‌ها هستند، تصریح کرد: اداره کل فنی و طراحی متولی پروژه‌های کلان عمرانی، سازمان پارک‌ها و فضای سبز متولی پروژه‌های فضای سبز، متولی پروژه‌های بافت تاریخی سازمان نوسازی و بهسازی و سازمان زیباسازی متولی حوزه زیباسازی هستند که پروژه‌ها به این سازمان‌ها ابلاغ و تکلیف شده تا هرچه سریع‌تر طرح مصوب را ارسال کنند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با اشاره به اینکه این اقدام که فرایندهای طراحی را به قبل از تدوین بودجه رسانده‌ایم، از دو سال گذشته تا کنون اجرا می‌شود و باید در بودجه ردیفی را لحاظ کنیم که مقدمات آن آماده شده باشد، افزود: سال جاری وضعیت بسیار مناسب‌تری داریم و با این اتفاق در سه ماهه اول سال با تأمین منابع مالی مناسب، پروژه‌ها با قدرت اجرا می‌شود.

کد خبر 749273

دیگر خبرها

  • آسفالت بیش از ۵۰۰۰۰ مترمربع معابر در هفته سی و هفتم در شیراز
  • پروژه آزوریان؛ تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته ای شوروی(+تصاویر)
  • اعتبار ۱۷ میلیارد ریالی برای نگهداری سالانه از آبنماهای منطقه ۵ اصفهان
  • تعیین تکلیف پروژه ۱۵ ساله سد قشلاق تا ۳۱ اردیبهشت
  • جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک
  • تسریع در آزادسازی میدان جلوخان در ۱۴۰۳/ گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) را باز می‌کنیم
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه شهر اصفهان است/ هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی بماند
  • آغاز مراسم تشییع شهدای تازه تفحص شده در اصفهان/ هیئتی به وسعت خیابان‌های شهر به راه افتاد
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم